Cum să îți faci manichiura pentru unghii de invidiat

Femeile iubesc frumusețea, iar aceasta se poate reflecta în orice aspect al ținutei lor. Pentru că orice detaliu poate conta, o manichiură inedită este absolut necesară atunci când vrei să arăți impecabil din toate punctele de vedere. Iar o manichiură frumoasă, de invidiat poate fi ușor de obținut nu numai atunci când alegi să faci o vizită la salonul de înfrumusețare pentru ca un profesionist să se ocupe de unghiile tale, ci și atunci când profesioniștii îți stau la dispoziție cu sfaturi utile despre cum sa iți faci manichiura acasă.

Deși cea mai bună soluție pe care o ai la îndemână pentru a avea cele mai frumoase unghii este aceea de a alege serviciile unui profesionist, poți face acest lucru și acasă, pe cont propriu, dacă ai câte puțin din ingredientele principale – curaj, pricepere sau informațiile utile despre cum se face manichiura, pasiune și instrumentele necesare. Câte puțin din fiecare și vei reuși cu succes să ai o manichiură perfectă, de invidiat cu un efort minim. Pe lângă aspectul dorit, vei prinde și încredere că poți să faci pași simpli, dar importanți în a fi frumoasă și a arăta bine în orice moment.  

Instrumente necesare pentru facut unghii / manichiură

Pe lângă voință, un aspect important de care trebuie să ții cont atunci când dorești să știi cum iți faci manichiura singură acasă este acela de a avea toate instrumentele necesare. Pentru aceasta, trebuie să strângi laolaltă informațiile oferite de profesioniști și să cunoști rolul instrumentelor de manichiură care sunt necesare în acest sens. 

salon beauty studio

Pentru o manichiură clasică impecabilă în stilul dorit, o manichiură ca la salon, ai nevoie de:

 • pilă de unghii abrazivă și buffer
 • clește de cutile și forfecuță de unghii
 • dischete de bumbac
 • dizolvant și lac de unghii
 • ulei de cuticule
 • oja preferată

Fiecare dintre aceste instrumente are rolul său bine definit, iar împreună toate acestea te pot ajuta să obții manichiura dorită cu un efort minim. Pentru nevoi sau preferințe speciale, poți alege și diverse tratamente pe care le poți aplica pentru fortificarea unghiei sau un gel top coat pentru a oferi un plus de rezistență ojei proaspăt aplicate.

Cum iți faci unghiile pas cu pas

Cu toate instrumentele necesare la îndemână și cu cele mai bune sfaturi despre cum sa faci manichiura acasa ca un profesionist, poți trece la treabă. Nu uita că este important să realizezi pas cu pas fiecare etapă, cu mare atenție, astfel încât să ai șansa de a obține unghiile perfecte la care ai visat și fără să faci vizite periodice saloanelor de înfrumusețare, vizite care implică timp și bani în plus. 

Curățarea unghiilor este o primă etapă extrem de importantă. În primul rând, asigură-te că unghiile tale sunt curate, fără urme de ojă veche. În caz contrar, folosește un dizolvant adecvat, de preferat unul care conține uleiuri vegetale – uleiul de ricin este recomandat pentru sănătatea unghiilor – sau provitamine, dar care nu conține acetonă, pentru a preveni exfolierea unghiilor. Cu ajutorul unor dischete de bumbac, îndepărtează urmele de ojă veche și asiguri, astfel, o suprafață de lucru curată pe care să o modelezi după bunul plac. 

După curățarea unghiilor, poți trece apoi la cel de-al doilea pas din ghidul profesioniștilor despre cum se fac unghiile, cel în care vei oferi forma unghiei dorită. Cu ajutorul forfecuței speciale pentru unghii poți ajusta lungimea și lățimea unghiei pentru a ajunge la forma pe care o dorești – rotundă, ovală sau dreptunghiulară, apoi cu ajutorul unei pile poți finisa unghia pentru a obține o finisare perfectă a unghiei în forma preferată. Pentru a pili varful unghiei într-un mod cât mai delicat, astfel încât să îi dai forma dorită, poți alege o pilă din sticlă sau una din safir, oricare dintre acestea fiind nu numai rezistentă, ci și delicată cu unghia. Nu uita să pilești unghia într-o singură direcție, iar mișcarea să se realizeze dinspre capăt spre centrul unghiei. Pentru ca finisarea să fie perfectă pe toată suprafata unghiilor, poți utiliza și un buffer. 

După obținerea formei dorite și finisarea unghiei, poți trece la următorul pas, cel în care sunt vizate cuticulele. Fie că le îndepărtezi cu ajutorul unui clește pentru cuticule, fie că alegi opțiunea de a împinge cuticulele cu ajutorul unui bețișor special conceput în acest sens, este important să ai în vedere și acest aspect, astfel încât unghiile să fie perfecte din toate punctele de vedere. Este important să ai în vedere îngrijirea cuticulelor, iar utilizarea unui ulei pentru cuticule poate fi esențială în acest sens, deoarece cuticulele neîngrijite pot oferi un aspect neplăcut manichiurii.

Din acest moment, poți trece la folosirea oricărui lac de unghii preferat sau la folosirea ojei dorite, nu înainte de a degresa și dezinfecta unghiile, în așa fel încât orice imperfecțiune să fie îndepărtată. După ce ai curățat suprafața unghiilor, poți aplica o bază de unghii care are rolul de a ajuta la protecția și sănătatea acestora. Odată aplicată și uscată, poți aplica oja dorită, în culoarea preferată. Nu uita că pentru a aplica pe unghie orice strat de lac de unghii, trebuie să pornești dinspre mijlocul unghiei spre laterale, pentru o aplicare uniformă. Acesta ar fi ultimul pas pe care trebuie să îl realizezi atunci când vrei să obții unghiile perfecte când alegi să îți faci singură manichiura acasă. 

Sfaturi pentru menținerea unghiilor și a manichiurii

Dacă ai reușit să obții acea manichiură perfectă pe care ți-ai dorit-o, cu siguranță vei vrea să o și menții impecabilă pentru cât mai mult timp posibil. În acest sens, dacă dorești să oferi unghiei și culorii proaspăt aplicate un plus de rezistență, poți avea în vedere și aplicarea unui gel top coat care protejează unghia și culoarea aplicată. 

Pe lângă acest ultim pas pe care îl poți face, unghiile perfecte se mențin cât mai mult timp dacă le îngrijești adecvat. Astfel, este extrem de important să ții cont de fiecare dintre următoarele aspecte:

 • folosește produse de calitate de îngrijire a mâinilor
 • evită apa fierbinte atunci când te speli pe mâini
 • învață să te speli corect
 • folosește mănuși menajere atunci când speli vasele
 • folosește un săpun lichid prietenos cu unghiile tale 

Poți ține cont de faptul că acidul hialuronic este unul dintre serurile care pot face minuni în îngrijirea mâinilor, iar folosirea unor produse care îl conțin ar putea ajuta la păstrarea manichiurii într-o stare impecabilă pentru perioade de timp îndelungate.

Deși nu este deloc dificil să înveți cum să iți faci unghiile pentru a obține o manichiură perfectă, poate fi nevoie de mai mult decât achiziționarea instrumentelor și produselor necesare. Respectă pas cu pas indicațiile pe care ți le oferă profesioniștii în domeniu, adaugă un strop de pasiune și dedicare în îngrijirea unghiilor tale și vei reuși, cu siguranță, să ai unghiile la care ai visat și atunci când alegi să îți faci singură manichiura acasă, în loc de a merge la salon. Un proces care pare de la distanță complex și greu de realizat devine mult mai simplu atunci când ții cont de cele mai utile sfaturi în acest sens și când ții cont de fiecare detaliu care te poate ajuta să fii mai aproape cu un pas de manichiura pe care ți-ai dorit-o.

Dacă ai nevoie de un salon de manichiura și pedichiură în sector 3 București de care să te îndrăgostești, te așteptăm cu drag la Salon Beauty Studio.

Acest site folosește "cookies". Setările pot fi ajustate din browser-ul dvs. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.