Tot ce trebuie să știi despre microdermabraziune

Cauți o cale sigură de a-ți curăța și întineri rapid pielea? Microdermabraziunea poate fi răspunsul la dezideratul tău.

În primul rând este important să știți că aceasta este o metodă excelentă pentru a îndepărta impuritățile de la nivelul pielii și de a-i îmbunătății aspectul și textura.

Un astfel de procedeu nu este unul chirurgical, este non-invaziv și pentru temători – nedureros.

El se practică atât în cabinete medicale, în saloanele de înfrumusețare cât și acasă.

microdermabraziune

Ce este microdermabraziunea

Pentru că există cu siguranță mulți dintre voi care n-au auzit vreodată de acest cuvânt, haideți să lămurim despre ce e vorba.

Microdermabraziunea nu este decât o procedură de curățare, de rejuvenare și de îmbunătățire a texturii pielii. Principiul constă în exfolierea stratului superficial de piele, așa numitele celule moarte.

Printr-o astfel de operațiune, porii sunt desfundați și interiorul curățat prin aspirare sau prin frecare.

Exfolierea este așadar baza funcționării microdermabraziunii.

Ce reprezintă procedura

Microdermabraziunea este văzută de mulți ca un tratament cosmetic ce are la bază exfolierea în profunzime a tegumentului prin utilizarea unor dischete abrazive sau a unor baghete ce folosesc pulbere de diamant. Aceste accesorii sunt hipoalergenice.

Prin eliminarea stratului superficial afectat plin de celule moarte și prin eliminarea bacteriilor de la nivelul pielii are loc și un proces de oxigenare a sebumului. Se are în vedere prin acest procedeu și creșterea elasticității pielii precum și îmbunătățirea tonusului muscular printr-o mai bună circulație sanguină.

Microdermabraziunea cu pulbere de diamant se folosește nu numai pentru împrospătarea și înfrumusețarea pielii ci și pentru tratarea vergeturilor.

Care sunt metodele de microdermabraziune

La baza acestei proceduri stau dispozitive diferite, metode și tehnici diferite.

Inițial, această metodă de îmbunătățire a aspectului pielii a apărut în anii 80. La început, procedura presupunea folosirea unei baghete pentru pulverizarea în vid a unor cristale de corindon, un mineral foarte dur (al doilea ca duritate după diamant, pe scara Mohs). Apoi au apărut și alte dispozitive care foloseau și alte tipuri de cristale, precum cristalele cu bicarbonat de sodiu ori sare gemă.

Îmbunătățită în timp procedura a trecut la folosirea cristalelor de diamant steril, caz în care s-a obținut o mai bună precizie și un flux constant.

Sistemul pe baza de diamante oferă un tratament constant și în profunzime. Plus de asta, aceste cristale sunt igienice, hipoalergenice, au riscuri reduse la diverse iritații.

Metodele de curățare a pielii folosind microdermabraziunea:

  • dermabraziunea standard
  • peelingul cu cristale (diamant, corindon)
  • laser peelingul
  • peelingul chimic
  • creme microdermabraziune

Există tot felul de aparate microdermabraziune. Acest procedeu se realizează atât în saloanele cosmetice cât și în unități sanitare de gen.

Ca procedee mecanice, există micromicrodermabraziunea cu diamante și microdermabraziunea cu vacuum.

Pe piață există tot felul de aparate de microdermabraziune, cum sunt cele cu particule de diamant care vin însoțite și de creme suport și ser cu acid hialuronic.

În saloanele de înfrumusețare se folosesc aparate de micromicrodermabraziunea cu diamante, cele cu vacuum fiind mai degrabă specific unităților sanitare în medicina estetică.

Microdermabraziunea cu pulbere de diamant care este în esență un peeling mecanic are ca scop regenerarea celulară.

proces microdermabraziune

Microdermabraziunea cu creme este un procedeu de exfoliere fizică. Această metodă este frecvent folosită acasă pentru curățarea porilor în profunzime și îndepărtarea celulelor moarte. Cremele de acest tip – scrub, conțin particule mici ce curăță bine tenul, având totodată și proprietăți antiseptice.

Când este indicata microdermabraziunea

Microdermabraziunea este indicată atunci când pielea suferă, fie din cauze naturale (procese de îmbătrânire, acnee, pete, puncte negre), fie din cauze artificiale (cicatrici, vătămări).

Beneficiile oferite de microdermabraziune:

  • curăță, revigorează, netezește pielea
  • atenuează cicatricile
  • reduce porii și elimină petele, în special petele pigmentare datorate vârstei
  • stimulează producerea de colagen și elastina atât de dorite de femeile care râvnesc la o piele fermă, elastică
  • pielea este curățată în profunzime
  • se diminuează efectele acneei și se elimină punctele negre.

Contraindicații

Această metodă de curățare a pielii prin microdermabraziune este considerată de specialiști ca fiind sigură. Nu există riscuri asociate care să ducă la cine știe ce complicații, ca în cazul tratamentelor invazive.

Totuși în unele cazuri, acest procedeu nu este prea mult de ajutor:

  • în tratarea semnelor din naștere
  • în înlăturarea tatuajele
  • nu te scapă de cicatricile adânci
  • nu te scapă de urmele rămase adânci lăsate de o acnee accentuată.

Este contraindicată folosirea acestei proceduri în caz de:

  • acnee activă
  • diabet
  • dermatite
  • eczeme
  • cancer de piele
  • herpes
  • leziuni vasculare
  • leziuni virale
  • persoanele care sunt sub tratament cu medicamente pentru reducerea fluxului sanguin
  • la femeile însărcinate tratamentul trebuie efectuat cu precauție.

Avantajele tratamentului la un salon specializat

Ce este avantajos la această procedură este faptul că tratamentul cu microdermabraziune poate fi folosit de orice persoană, neexistând restricții în privința vârstei. Practic, orice persoană care suferă de diverse probleme la nivelul pielii poate apela la tratamentul cu microdermoabraziune.

Avantajele efectuării acestei proceduri la un salon de înfrumusețare derivă din experiența celor care îl aplică. Acasă, dacă nu procedezi corect, s-ar putea să-ți deteriorezi pielea. Spre exemplu, dacă nu folosești intensitatea potrivită, dacă nu dezinfectezi bine aparatul înainte te poți trezi cu probleme la nivelul pielii. De aceea se recomandă apelarea la un specialist care știe exact ce are de făcut.

avantaje tratament

Printre avantajele efectuării acestui tratament la un salon de înfrumusețare amintim aici:

  • vizibilitatea rezultatelor de la prima ședință
  • tratarea unor zone mai puțin accesibile
  • curățarea minuțioasă, de detaliu, a tenului
  • procedura este simplă și rapidă.

Cum se desfășoară o ședința de microdermabraziune

O ședință de microdermabraziune nu durează prea mult – cca 15 – 25 minute. Este recomandat să urmezi cure săptămânale dacă dorești să scapi de anumite probleme existente la nivelul pielii.

O ședință de microdermabraziune la salon începe printr-o demachiere minuțioasă a tenului, pentru identificarea problemelor și conceperea planului de tratament.

Se degresează mai apoi pielea și se efectuează tratamentul propriu-zis folosind bagheta cu capăt de diamant sau dischete abrazive. După finalizarea procedurii, se dezinfectează tenul și se aplică o cremă hidratantă cu un factor de protecție solară de 50+.

Unii specialiști cosmeticieni recomandă ca în cazuri mai grave o astfel de ședință să fie urmată de una de mezoterapie facială (un tratament medical ușor invaziv prin care se injectează în piele prin intermediul unor ace diferite substanțe hrănitoare, de genul: acid hialuronic, hormoni, enzime, antioxidanți etc)..

Ce trebuie sa faci înaintea unei ședințe

Dacă tratamentul îl faci acasă, trebuie să dezinfectezi bine aparatul și pielea pe care aplici. De asemenea, pentru piele se folosește demachiant pentru a curăța bine tenul și a scoate în evidență neregularitățile ce se doresc a fi îndreptate.

La salon pașii de dinainte de microdermabraziune sunt clari:

  • demachiere și tonifiere a tenului
  • consultație facială pentru stabilirea procedurii ulterioare
  • analiza problemelor pielii
  • dezinfectarea tenului

Ce trebuie sa faci după o ședința de microdermabraziune

După ce s-a finalizat procedura se folosește o cremă hidratantă suplimentară cu un factor de protecție solară ridicat. Crema fotoprotectoare se utilizează pentru că pielea în acel moment este mult mai sensibilă. Specialiștii vă vor recomanda produse dermato – cosmetice profesionale special concepute pentru perioada de după microdermabraziune. Preparatele uzual recomandate trebuie să hidrateze și să protejeze pielea. De asemenea, este recomandat ca în primele zile după ce ai urmat această procedură să nu folosești pe piele substanțe cu caracter iritant, care pot usca pielea. În special dacă ai un ten uscat este indicat să menții o hidratare constantă în tot acest timp.

Cat de des trebuie repetata procedura

Este bine de știut că rezultatele rămân vizibile timp de 2 – 3 săptămâni, uneori mai mult, alteori mai puțin, depinde de tenul fiecăruia.

Pentru a obține rezultate de lungă durată este bine să urmați serii de tratamente de 5 – 6 ședințe. Între două ședințe este bine să treacă o săptămână.

ingrijire ten

Pentru a ne îngriji tenul și al păstra elastic și frumos, dar și pentru a întârzia cât mai mult apariția semnelor îmbătrânirii este recomandat să urmăm anual  3 – 4 serii de tratament.

Cunoscută și sub denumirea de facelift instant, microdermabraziunea este o cale bună de curățare și rejuvenare a pielii.

La noi în țară această procedură este aproape o obsesie în rândul vedetelor, atât femei cât și bărbați. Dar, de când a început să fie practicată eficient și sigur în saloanele de înfrumusețare, tot mai multe persoane apelează la ea.

Acest site folosește "cookies". Setările pot fi ajustate din browser-ul dvs. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.