Tratament cu Keratină | Acasă Vs Salon | Tot ce trebuie să știi!

Ți-ai dorit mereu să ai părul strălucitor, să găsești un tratament pentru părul subțire, moale care să aibă efecte pe termen lung? Nu vrei să mergi prea des la coafor sau să pierzi prea mult timp acasă pentru a-ți îngriji părul, dar visezi ca acesta să fie mereu aranjat și plin de vitalitate?

Tratamentul cu keratină este soluția pe care o cauți! În ultimii ani este printre cele mai populare servicii din salonul de înfrumusețare fiindcă redă frumusețea naturală a părului, îl hidratează în profunzime, conferindu-i strălucire.

Cu toate acestea, tratamentul încă este învăluit în mister, există multe păreri pro și contra, unele femei alegând să îl facă acasă, altele la salon. Procedura în sine este simplă, dar dacă alegi să o faci acasă, este foarte posibil ca rezultatul să fie sub așteptările tale sau chiar dezastruos.

Tratament keratina

Ce este tratamentul cu keratină?

Tratamentul cu keratină este un proces chimic care netezește părul încrețit sau/și deteriorat și îl face strălucitor. Structura părului devine încrețită atunci când stratul exterior al firului de păr – cuticula – se ridică. Acest lucru permite pătrunderea umezelii și a altor factori de mediu, dilatând firul de păr și făcându-l gros și creț. Aplică acest tratament pentru păr pentru a netezi cuticula, prevenind astfel ruperea.

Rezultatele rezistă de la câteva săptămâni până la 6 luni. Există trei tipuri de tratament: keratina braziliană cocochoco, keratina cezanne și kerasilk. Hairstylistul va realiza un mix între acestea care să se potrivească nevoilor tale.

Cât durează aplicarea tratamentului? Undeva între 2 și 4 ore, în funcție de formula folosită, textura părului și de cât de des e.

Care sunt cele două tipuri principale de tratament?

Am menționat mai sus principalele tratamente cu keratină. Cel tradițional, brazilian, are scopul de a îndrepta părul și eliberează formaldehidă în contact cu căldura. Practic, îți acoperă părul ca o armură înainte de a fi uscat cu feonul și îndreptat. Întregul proces, atunci când este făcut corect, vă va îndrepta textura părului și va elimina aspectul de păr electrizat pentru aproximativ 3 luni.

Tratamentul pentru păr cu kerasilk are rolul de a face părul mătăsos, strălucitor, eliminând electrizarea. Astfel că dacă îți plac buclele sau cârlionții tăi, dar vrei să îmbunătățești aspectul lor, aceasta e soluția potrivită.

Cum știu dacă am nevoie de tratament cu keratină?

Acest tratament e potrivit pentru tine dacă:

  • ai părul uscat și deteriorat;
  • părul se încurcă și se rupe la periat;
  • îți dorești un păr drept și strălucitor;
  • pierzi mult timp să-ți aranjezi părul;
  • sănătatea părului este importantă pentru tine.
părul se încurcă și se rupe la periat; păr uscat și deteriorat

Cum se realizează tratamentul la salon?

Primul pas este ca hairstylistul să îți spele părul, apoi există două metode:

1) va aplica tratamentul cu keratină pe părul ud și va lăsa formula să acționeze asupra fiecărui fir timp de jumătate de oră;

2) va usca părul și apoi va aplica tratamentul.

Totul depinde de nevoile părului tău.

Tratamentul este activat de căldură, ultimul pas fiind trecerea peste firele de păr rebele cu o placă ceramică termică, la căldură mică sau medie.

Cum diferă de un tratament chimic de îndreptare?

În timp ce soluțiile cu keratină se spală după câteva luni, celelalte soluții chimice oferă o îndreptare permanentă a părului. De asemenea, ingredientele folosite sunt diferite și produc rezultate diferite. Folosirea unor ingrediente precum hidroxid de sodiu, hidroxid de litiu, hidroxid de potasiu sau hidroxid de guanidină, produsele chimice pentru păr drept prima dată rup și apoi refac structura firului de păr creț, iar părul devine drept, dar mai slab.

Keratina, în schimb, nu schimbă compoziția chimică a părului tău, ci injectează proteine în părțile poroase ale părului deterioriat, astfel încât să obțineți un păr perfect drept. După câteva luni, se spală.

Ce sunt formaldehidele? E sigur tratamentul cu keratină?

Unele tratamente conțin formaldehide care se activează când sunt expuse la căldură, dar există și formule fără aceste substanțe.

Formaldehidele sunt un cancerigen și, deși cantitatea de formaldehidă eliberată într-un tratament cu keratină se presupune că este mică, ar trebui să o evitați.

Este mult mai bine să căutați tratamente fără formaldehidă. Poate nu sunt la fel de rezistente și eficiente ca celelalte, dar sunt mult mai sigure pentru sănătate.

Căutați soluții de îndreptare care conțin acid glioxilic ca ingredient activ, deoarece nu se transformă într-un gaz de formaldehidă odată încălzit cu placa ceramică.

Pot aplica tratamentul dacă am părul vopsit?

Spre deosebire de soluțiile de îndreptare a părului pe bază de chimicale, poți aplica pe păr atât keratina, cât și vopseaua.

Pentru menținere, e recomandat să folosești șampon fără sulfați și balsam de păr.

Când faci duș, clătește-ți părul cu apă fără șampon și apoi aplică balsamul.

Nu folosi produse pe bază de sare pentru părul uscat și deteriorat.

Când trebuie să eviți tratamentul cu keratină?

Când ești însărcinată.

Orice persoană care are un tip de păr deteriorat, ultrafin sau fragil ar trebui să se consulte cu stilistul înainte de a primi un tratament pentru a se asigura că nu va înrăutăți  starea părului.

La ce să fii atent imediat după tratament?

În primul rând, indiferent de tratamentul aplicat, părul va fi gras în primele 3 zile.

În al doilea rând, dacă ai avut parte de tratamentul tradițional brazilian cocochoco, timp de 3 zile nu ai voie să:

֎nu-l poți prinde cu clemă;

֎în coadă de cal;

֎nu-l poți spăla;

֎nu folosi bentițe pentru păr;

֎nu folosi agrafe;

֎nu transpira, evită exercițiile fizice sau înotul;

֎nu da părul după urechi;

֎nu folosi ochelarii pentru a ține părul dat pe spate.

Ce poți face:

֎să menții părul curat pe toată durata celor 3 zile (adică să nu-l expui la factori care l-ar putea murdări);

֎în cazul în care l-ai udat, folosește uscătorul sau placa de îndreptat;

֎folosește un fular de mătase pentru a nu lăsa părul să atingă fața.

Cum îngrijești părul după terapia cu keratină?

Dacă vrei să te bucuri de rezultate pentru un timp cât mai îndelungat, este obligatoriu să folosești un șampon dintr-o gamă creată special, fără parabeni, suflați sau sare. De obicei, saloanele au șampon și balsam din aceeași gamă ca și tratamentul și, pe lângă caracteristicile de mai sus, conțin și keratină într-o doză mai mică pentru a prelungi efectul.

Rezultatele diferă de la persoană la persoană

Teoretic, tratamentul cu keratină ar trebui să îndrepte chiar și cele mai strânse bucle, dar sunt femei care se aleg la sfârșit cu onduleuri care trebuie îndreptate cu placa.

indreptare par tratament keratina salon

Cât de eficient e tratamentul cu keratină aplicat acasă?

Am văzut cum se aplică tratamentul în salon, de câte variabile trebuie să țină cont stylistul pentru a ajunge la cel mai bun rezultat.

Dacă nu ai timp să ajungi la salon sau nu vrei să faci cheltuiala aceasta acum, ai câteva opțiuni și pentru acasă. Să ții cont că acestea nu-ți vor aduce o schimbare foarte mare, așa cum vezi în pozele „înainte” și „după” ale saloanelor.

Care sunt variantele de folosire a tratamentului pentru păr acasă?

1. Mască handmade cu keratină vegetală – 100% naturală

Ai nevoie de:

– 5 picături de keratină

– 1 lingură ulei de cocos

– 5 picături vitamina E

– 5  picături colagen vegetal

– jumătate de avocado (trebuie să fie moale pentru a fi blenduit)

Amesteci toate ingredientele până când compoziția devine omogenă.

Aplici masca pe scalp, pe toată lungimea părului , masezi scalpul pentru câteva minute și lași masca să acționeze timp de aproximativ 20-30 de minute. Apoi clătești bine.

În cazul în care părul tău are tendința de a se îngrășa repede, este destul de probabil ca după ce ai folosit masca și te-ai clătit cu șampon să se îngrașe și mai repede.

2. Mască termică reparatoare cu keratină

Aceasta are un PH scăzut și este bogată în proteine, vitamina B3 și D-Panthenol, care regenerează și hidratează în profunzime părul uscat, deteriorat și fragil. Părul devine strălucitor, neted și ușor de pieptănat, iar proteinele ajută la prevenirea despicării vârfurilor și împotriva ruperii părului. Efectul de încălzire a măștii intensifică efectele acesteia, facilitând absorbția ingredientelor active în structura firului de păr.

3.  Balsam reparator cu keratină

Balsamul hrănește firul de păr datorită proprietăților nutritive ale proteinelor și vitaminelor conținute. Acidul hialuronic și uleiurile naturale hrănesc și hidratează firul de păr în profunzime, protejându-l împotriva deteriorării și razelor UV dăunătoare. Această combinație de ingrediente active oferă un echilibru în îngrijirea părului, oferindu-i un aspect sănătos, volum și strălucire.

Dacă până acum îți era greu să hotărăști dacă faci tratamentul cu keratină sau nu și dacă îl faci la salon sau acasă, aceste informații au scopul de a te ajuta să înțelegi beneficiile și dezavantajele fiecărei opțiuni.

Este aproape sigur că salonul este cea mai bună soluție, din mai multe motive:

֎ beneficiezi de sfaturile unor specialiști, care vor putea evalua întocmai starea părului tău și vor avea la îndemână produsele potrivite pentru el;

֎ rezultatele sunt mai vizibile;

֎ efectele tratamentului se mențin mai mult timp, fără să fii nevoită să mai pierzi timp pentru asta.

Dacă vrei să fii sigur de calitatea tratamentelor folosite și să te bucuri de o atmosferă liniștitoare, caldă, veselă, vino la salonul de înfrumusețare Beauty Studio (Sectorul 3). Profesioniștii de aici îți vor oferi cele mai utile sfaturi și vei ști exact ce ai de făcut după ce ieși din salon pentru a-ți menține părul încântător pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

Acest site folosește "cookies". Setările pot fi ajustate din browser-ul dvs. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.